Vær oppmerksom på dine manerer i kirken

Å ta beslutningen om å gå i kirken er mer enn å bare dukke opp. Du må forstå viktigheten av riktig etikette for å unngå å forstyrre gudstjenesten.

Hilsen ved døren

Det er sannsynlig at du finner hilsener ved kirkedørene, så vær forberedt på å håndhilse på noen når du kommer inn. Smil, vær vennlig og presenter deg selv hvis du har en mulighet. Hvis det er overfylt, vil du kanskje vente til etter at tjenesten er over for å sosialisere.

Manerer

Sen ankomst

Gjør ditt beste for å komme til kirken i tide, eller enda bedre, før gudstjenesten starter. Det kan være et trafikknark eller noe annet som forsinker deg. I de fleste tilfeller er det greit å komme inn sent, men vær så stille som mulig og sett deg bakover slik at du ikke forstyrrer andre som tilber.

Stemmer og snakk

Når du først kommer inn i helligdommen, må du være oppmerksom på hvordan andre oppfører seg. Mange kirker foretrekker at medlemmene går stille inn og forblir ærbødig stille av respekt for Gud. Hvis menigheten er i samspill og er sosial, kan du i det hele tatt gjerne chattNår tjenesten starter, må du imidlertid være oppmerksom på personen på lerstolen. Aldri snakk under prekenen eller messen. Å være en chatterbox vil få andre til å gå en bred køye rundt deg for å sitte i en annen benk.

Andre lyder

Hold andre lyder nede. Før du går inn i kirken, må du enten slå mobiltelefonen din stille eller slå den av. Hvis du ikke gjør det, kan det distrahere dem som kom for å tilbe. Ikke tygg tyggegummi fordi en smell eller poppende lyd vil forstyrre tiden folk ber eller hører på predikanten eller presten.

Kle deg riktig

Før du går til en ny kirke, må du finne ut hvilken klesstil folk har på seg. Tidligere hadde folk på seg det som ble ansett som deres “søndag fineste”, men mange menigheter har valgt en mer come-as-you-are-tjeneste.

Følg andre

Alle kirker har en slags tjenesteordre, til og med de mest uformelle. Hvis du er ny i en kirke, kan du følge med på hva andre gjør. Hvis du er en vanlig deltaker og ser noen som ser ut som tapt, gi ham eller henne et betryggende smil og gi hjelp.

Alle som har det vanskelig å knele, kan bli sittende når menigheten kneler. Bare sitte litt fremover i setet ditt for å forhindre at du er i veien for personen som kneler bak deg.

Tar barna dine

Finn ut hva politikken er for barn som går i kirken før du tar dem. Noen har spesielle ungdoms- eller barnegudstjenester i et annet rom, slik at voksne kan tilbe med full oppmerksomhet.

Kle deg riktig
Vær respektfull

En av de viktigste tingene du kan gjøre når du går i kirken, er å være respektfull for det du er der for og andre rundt deg. Å være på din beste oppførsel og være oppmerksom på hva som skjer gir deg muligheten til å få mest mulig ut av tjenesten.

Leave a Comment